Quality Assurance

Meten is weten!

Quality Assurance

Doel van de opdracht:

Van een van onze opdrachtgevers kregen we de opdracht om tools te ontwikkelen voor de controle op beeldkwaliteit bij digitaliseringsprojecten. In de offerteaanvraag bij digitaliseringsopdrachten werd er telkens verwezen naar de bekende kwaliteitsstandaarden, terwijl er geen controle werd gedaan op de geleverde output in verband met het ontbreken van de juiste tools.

 

Ons resultaat:

Voor de controle op kwaliteit heeft Optimael eerst de complete workflow inzichtelijk gemaakt. Hieruit bleek dat er naast de controle op beeldkwaliteit er veel meer mogelijk was.

Er werden eisen gesteld aan de condities voor transport en opslag. Hiervoor heeft Optimael een mobiel meetinstrument ontwikkeld die de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid controleert op de externe locaties.

Voor de controle op beeldkwaliteit maakt deze opdrachtgever gebruik van onze module om testtargets te controleren en te beoordelen op diverse standaarden.

Om verder de controle te kunnen verrichten op dataconsistentie hebben wij ook een validatietool geleverd. Deze validatietool kijkt o.a. naar resolutie, metadata en controleert op volledigheid.

Date

2 november 2018

Category

Beeldkwaliteit, Dataconsistentie, Kwaliteitscontrole, Transport & Opslag

Share