DIGITALISERING

Optimael biedt advies en ondersteuning bij digitalisering van A tot Z, en helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Digitale workflows

Zonder workflows is het onmogelijk om een hoog niveau van efficiëntie en output te bereiken! Voor een optimale digitale workflow combineren wij daarin Mensen (uw medewerkers en de experts van Optimael), met de juiste Methoden door de inzet van de optimale Middelen en modernste Technologieën.

Datamanagement

Digitalisering zorgt voor grote hoeveelheden data. Voor een efficiënte bedrijfsvoering is een heldere data architectuur van belang. Optimael biedt advies en ondersteuning bij de ontwikkeling van deze data architectuur en ondersteunt bij datamanagement voor het beheer van uw data.

Dataprocessing

Zoeken en vinden? Dataprocessing is nodig om uw bestanden nader toegankelijk te maken. Met  moderne technologieën maken we uw bestanden optimael toegankelijk. We maken hierbij gebruik van o.a. Data-Entry, XML (OCR, ALTO, METS, DMD), Object Herkenning & Artificial Intelligence.

Dataconversie

Voor duurzame opslag en/of publicatie gebruikt men verschillende bestandsformaten. Met behulp van geavanceerde technologieën converteren wij uw digitale masterbestanden naar ieder gewenst formaat. Optimael biedt advies en ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes.

KWALITEITSCONTROLE

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Bij aanvang van een digitaliseringsproject helpen wij u bij het maken van afspraken rondom kwaliteit en acceptatiecriteria. Met behulp van onze tools kunt u de geleverde output van de verschillende (markt)partijen controleren en valideren.

Transport & Opslag

Temperatuur & relatieve luchtvochtigheid spelen bij archieftransport en opslag een belangrijke rol. Op abonnementsbasis monitoren wij de temperatuur & relatieve luchtvochtigheid op afstand met onze mobiele meetinstrumenten.

Beeldkwaliteit

Hoe waarborgt u de beeldkwaliteit van de scans? Optimael beschikt over een targetchecker die geautomatiseerd diverse testtargets kan beoordelen conform bijvoorbeeld de Metamorfoze richtlijnen.

Dataconsistentie

Voor de controle op dataconsistentie ontwikkelen we verschillende tools, bijvoorbeeld voor de controle op corrupte bestanden, validatie van alle XML bestanden en controleren van de checksums.

INFORMATIE-
MANAGEMENT

Optimael ondersteunt bij het vinden van een juiste balans tussen informatie, mensen en technologie. Bij digitalisering is goed informatiemanagement noodzakelijk. Wij denken met u mee over de verwerking, verrijking en samenhang van uw digitale collecties. Samenwerken aan een optimael digitaliseringstraject.

Zoekt u een partner die echt meedenkt?
OPTIMAEL kan u helpen met uw informatiemanagement.

Aan de slag!

SOFTWARE
ONTWIKKELING

Bij digitalisering draait het om effectiviteit en efficiëntie. Dit kan alleen bereikt worden met goed gereedschap. In samenwerking met onze partners bieden wij dat gereedschap aan en leveren we op maat gemaakte softwaremodules die instaan voor de juiste beeldverwerking, workflows en continue kwaliteitsborging.

Op zoek naar een partner die meedenkt?
OPTIMAEL kan u helpen bij softwareontwikkeling.

Aan de slag!

OPTIMAEL MODULES™

Voor een aantal veel voorkomende vragen bij onze klanten hebben we diverse modules ontwikkeld.

Zo heeft u constant inzicht en houden we grip op uw gehele digitaliseringsproces.

Targetchecker

Voldoen uw scans aan de afgesproken beeldkwaliteit?

De module meet geautomatiseerd de uitlichting, neutralen, kleur, scherpte & geometrie. De Targetchecker werkt op verschillende standaarden zoals bijvoorbeeld Metamorfoze.

Barcode / Indeler

Uw bestanden gemakkelijk indelen, traceren en controleren?

Met deze module kunt u eenvoudig barcodes toekennen en printen. Ideaal voor track&trace, indeling van bestanden, bestandsnaamgeving en controle.

Cropper / Deskewer

Wilt u uw full-frame scans automatisch croppen en deskewen?

Met onze Cropper / Deskewer kunt u automatisch grote hoeveelheden scans bijsnijden en roteren.

Splitter

Moeten uw bestanden per pagina gepresenteerd worden?

Boeken, kranten en tijdschriften worden online vaak per pagina gepresenteerd. De Splitter Module zoekt automatisch alle dubbele pagina’s op en splitst deze op basis van de kneep en de binding.

Converter

Een masterbestand omzetten in andere formaten?

Onze Converter Module zet masterbestanden om in een set met afgeleide bestanden van verschillende bestandsformaten. Deze module beschikt standaard over Tif, Jpeg, Jpeg2000, (Searchable) Pdf.

Stitcher

Heeft u grootformaten die in delen worden gescand?

Grootformaten die in verschillende delen gescand zijn, kunnen met behulp van onze Stitcher aan elkaar worden gehecht. Deze module wordt standaard meegeleverd met onze grootformaat scantafel.

Validator

De zekerheid dat uw digitaliseringsproces juist verloopt?

De Validator doet diverse controles rondom data consistentie zoals resolutie, kleurprofiel en dead pixels. Ook biedt het mogelijkheden voor het controleren van compleetheid.

ONE SHOT STUDIO

Zelf scannen? Onze One-shot studio levert een hoge kwaliteit, is praktisch en eenvoudig in gebruik. Wij leveren aan archiefinstellingen en diverse scanbedrijven. Uiteraard leveren we ondersteuning op ieder gewenst niveau.
De One-shot studio is te koop en beschikbaar op basis van een aantrekkelijk abonnement.

Voor het scannen van opzicht leveren we diverse scantafels.
U kunt de One-Shot studio gebruiken voor het scannen van:

   Archieven, Bijzondere collecties
   Boeken, Kranten, Tijdschriften
   Foto’s
   Grootformaten
De One-shot studio kan ook worden ingezet voor het scannen van doorzicht.
U kunt de One-Shot studio gebruiken voor het scannen van::

   Dia’s
   Negatieven/Stroken
  Glasnegatieven
De camera en het objectief zijn geschikt voor het opnemen van 35mm film op 300ppi A4 formaat.
Voor het opnemen van grootformaten (ca 150cm bij 100cm) heeft Optimael een tafel ontwikkeld met een statische plaat. Met behulp van deze statische plaat kunnen grootformaat originelen zonder glas probleemloos worden opgenomen. Deze tafel wordt geleverd i.c.m. de Stitcher (module).
Heeft u afwijkende wensen en wilt u vrijblijvend met ons sparren over de inzet van onze One-shot studio? We zijn flexibel en leveren ook effectief maatwerk, afgestemd op uw specifieke wensen.

ZOEKT U EEN EXPERT IN DIGITALISEREN?